Opleiding Deskundig Asbest Acceptant (DAA)

Opleiding “Deskundig Asbest Acceptant (DAA)”

Asbest is een ongewenste stoorstof in andere afvalstoffen zoals puin, grond, hout, metalen en groenafval. Enviro Challenge biedt de cursus “Deskundig Asbest Acceptant (DAA)” conform SC-580. De cursus “DAA” is bedoeld voor alle bedrijven die bij de acceptatie van asbest zijn betrokken, zoals gemeentelijke milieustraten, inzamelbedrijven, sorteerbedrijven, grondbanken, sloop- en recyclingbedrijven. Zelfs met een DAV-persoonscertificaat (“Deskundig Asbest Verwijderaar”) is een medewerker van een sloopbedrijf nog niet opgeleid om asbest te herkennen in puin, grond en ander afval. Inspectie SZW (vroegere Arbeidsinspectie) heeft in haar “Sectoraanpak Asbest” als doelstelling geformuleerd dat werknemers in de risicosectoren tegen 2015 asbest herkennen, de risico's en gevaren ervan kennen en op de hoogte zijn van de persoonlijke beschermingsmiddelen. De doelstelling van de cursus “Deskundig Asbest Acceptant (DAA)” is om zuiver materiaal voor recycling aan te bieden. De cursus “DAA” helpt bedrijven te voldoen aan de eisen van onder andere SVMS-007, BRL 2506, BRL 9335 en BRL SIKB 7500. De kwaliteit van recyclinggranulaten en de acceptatie van puin worden reeds 15 jaar op de voet opgevolgd door Enviro Challenge, dus een ruime praktijkervaring is opgebouwd om de cursus “DAA” te kunnen verzorgen. De formule van Enviro Challenge kent de volgende voordelen :

  • Een nieuw handboek geheel toegespitst op de meest recente eisen.
  • Twee ervaren lesgevers die elkaar permanent afwisselen, de ene met ervaring uit de procesindustrie en de andere met ervaring rond puin en grond.
  • Extra training voor het oplossen van meerkeuzevragen.
  • Een proefexamen dat in groep wordt opgelost.
  • Aansluitend (dus op de dag zelf) een landelijk examen conform SC-580 afgenomen door een erkend examenbureau dat naderhand ook de officiële diploma’s uitgeeft.
  • Ondanks de hoge moeilijkheidsgraad van het examen, toch 84 % geslaagden in eerste aanleg en bijna 100 % na herexamen.
  • Beperkte kosten.

Zie ook realisatie Risico's en kosten beheersen dankzij goed opgeleide DAA'ersBel of mail ons

  0402460100

  089868686

info@enviro-challenge.com

Of laat hier uw vraag achterDeel deze pagina via